Elastické čiapky dodajú skladacím banketovým cateringovým stolom super vzhľad. Ich údržba je jednoduchá, nemusia sa žehliť a skvele držia na svojom mieste.
- cenovo dostupný, a napriek tomu kvalitne spracovaný produkt
- materiál: 90% polyester + 10% obojsmerný elastan – 190 g/m2 s výbornou pružnosťou
- určené pre stoly s obdĺžnikovou vrchnou doskou o rozmeroch 120-122 x 60 cm
- ľahko sa vyperie aj pri nižších teplotách, je možné použiť aviváž
- pranie na 40 °C, biele obrusy je možné aj vyvárať s teplotou prania 90 °C
- náklady na pranie o 70 % nižšie ako pri tradičných obrusoch
- rýchle schnutie, netreba žehliť
- nie je nutné skladovať úhľadne zložené ako obrusy z iných materiálov
- obrus natiahnutý na stole je vždy perfektne hladký, pokrčenie sa okamžite vyrovná
- perfektne prilieha k stolu, žiadne známky krčenia
- nevlní sa vo vetre, ani neskĺzava zo stola
- je možné vytvárať zaujímavé farebné kombinácie elastického obrusu a čiapočky – napríklad vo firemných farbách
- predlžuje životnosť elastického strečového obrusu, pretože pri zašpinení je možné vyprať iba čiapku a nie je vždy nutné prať celý obrus
Pranie a sušenie elastických obrusov na skladacie cateringové stoly
Obrusy zvládnu intenzívnu prevádzku aj niekoľko rokov. Priemyselná práčovňa nie je vôbec potrebná, kvalitné pranie v ich prípade obstará aj klasická domáca práčka. Na nečistoty aplikujte v prípade potreby bežný odstraňovač škvŕn. Aby si obrusy zachovali žiarivú belosť, čas od času ich pred praním na dve hodiny namočte do roztoku teplej vody, pridáme vrecúško jedlej sódy a trochu pracieho prášku. Keď sa biele obrusy výrazne ušpinenia, je možné použiť vyvárku bez toho, aby sa materiál zrazil alebo sa zhoršila jeho elasticita. Náš dodávateľ odporúča teplotu prania max. 40 °C pri farebných a do 60 °C pri bielych poťahoch.
Pri poťahoch so sýtymi farbami vyperte obrusy vždy aspoň 5 x pri odporúčanej teplote. Až potom môžete, pokiaľ to bude potrebné, pridať stupne navyše. Zmena farby tkaniny bude aj po niekoľkých praniach pri vyšších teplotách fakticky nepozorovateľná.